MESTER GRØNN

Høstkos på uteplassen

Selv om kveldene blir mørkere og dagene kjøligere, er det koselig å fortsette å nyte livet utendørs. Fyll utekrukkene med sesongens vakreste høstblomster, tenn levende lys, heng opp lanterner og bruk puter og pledd så dere holder varmen.

Det finnes utrolig mange flotte sorter til bruk ute denne sesongen. Mange av blomstene vil klare seg helt til frosten kommer, og kan også ha prydverdi gjennom vinteren.

Høstens favorittblomster

Lyngvariantene erica og calluna er to populære høstplanter. Erica er intens og kraftig i fargen, men kun ettårig. Calluna er flerårig og prydverdien er ekstra stor da blomstene sitter på gjennom vinteren. Lyng finnes i mange nye spennende sorter og farger, både rosa, grønt og hvitt og i flotte kombinasjoner. 

Når du skal kjøpe vinglass er det ifølge Runnestø en rekke faktorer du bør vektlegge. – Druesorten er den viktigste faktoren for hvordan en vin vil være på smak og duft. Luft og temperatur er også viktig, en vindekanter vil derfor også kunne være en god investering, sier hun. Favoritttype av vin, estetikk, størrelse, prisklasse og vedlikehold er også faktorer som kunden bør ha i bakhodet når vinglass skal kjøpes.

Pernettia er en fantastisk fin, ettårig høstplante som kommer med vakre bær i rosa, lilla og hvitt. Planten inneholder en naturlig «frostvæske» i cellene takket være et stoff som er nært beslektet med glyserol. Når andre planter visner på grunn av nattefrost, står Pernettia like fint og holder på bærene langt utover høsten og vinteren.

Hebe er en annen dekorativ høstplante. Med sine flotte blålilla blomster og mørkegrønne blader, er hebe et flott blikkfang til høstens krukker og potter.