SMAKFULLE OPPSKRIFTER

De beste oppskriftene til 17. mai feiringen

Gå for et bugnende koldtbord til nasjonaldagen. Her får du oppskriftene.

Dekket koldtbord med mange ulike retter og dekorasjon av norske flagg og blomster

På CC Vest finner du en rekke butikker med et variert utvalg av ferske råvarer i høy kvalitet som passer perfekt for staselige anledninger.

Ta turen innom Meny, Gutta på Haugen og Olivenlunden 1830 – og ikke glem baksten fra bakerier som W.B Samson og Baker Hansen, eller godsakene fra Lakrids by Bülow og Pascal.

Dette kan du servere på 17. mai

Enten du går for en koselig frokost med familien, en stor brunch med venner eller deilig koldtbord og tapas på den store festdagen, så er det lurt å ha noen tanker om hva du vil servere.

Her har vi samlet populære oppskrifter som enhver klassisk nasjonaldagsfeiring bør inneholde.

Tapaspoteter med roastbiff – Dette er retten for deg som vil kombinere gode smaker og lekker dandering av mat på tapasbordet. Husk også at du alltid får kjøpt nyskåret roastbiff i ferskvaredisken hos Meny på CC Vest.

Eggesalat med purre – Denne klassiske påleggsalaten er enkel og rask å lage, og den passer perfekt i en skål på frokost eller koldtbordet. Oppskriften er også enkel å tilpasse dersom du har mange munner å mette.

Eggsalat i hvit skål toppet med grønne urter
Denne gode pålleggsalaten er enkel og rask å lage, og passer perfekt til 17. mai frokosten.

Hjemmelaget gravlaks – Gravlaksen er en favoritt til spesielle anledninger, og 17. mai er intet unntak. Den fungerer like godt til frokosten som til lunsj, tapas eller koldtbord. Husk at du må starte tidlig, da gravlaksen skal stå i 2-3 døgn før servering. Til gjengjeld er den verdt å vente på, og enkel i fremgangsmåte.

Spekefat med kapers og oliven – Et spekefat er både enkelt å forberede, går raskt å fylle på og ser fristende ut på et festbord. Dette spekefatet henter inspirasjon fra Italia, og er ekstra godt med fersk focaccia ved siden av.

Spekemat med fiken og sauser på brett omgitt av ingredienser til spekefat
Spekemat er godt og spesielt populært til 17. mai og om sommeren.

Potetsalat med sennep og creme fraiche – Potetsalat kan brukes til så mangt, og den egner seg derfor svært godt til en feiring der du har mange retter som skal kombineres.

Hjemmelaget hvitløksbrød – Hjemmelaget hvitløksbrød passer perfekt til både grillmat, koldtbord og som tilbehør til andre smakfulle råvarer. Dette brødet er saftig med masse nydelig hvitløk og smeltet ost, og blir en sikker vinner til sultne gjester.

Lefserull med spekeskinke – Lefserull er en knallgod rett som egner seg godt som snacks før maten kommer på bordet, eller sammen med andre retter på et herlig tapas- eller koldtbord.

Lefseruller på brødfjøl
Favoritten lefserull med spekeskinke og kremost er perfekt til tapas, koldtbord eller som snacks.

Fylt portobellosopp med quinoablanding – Med et tapas- eller koldtbord vil det være mange retter å velge mellom uavhengig av om du går for kjøtt eller vegetarmat. Ovnsbakt portobellosopp fylt med quinoa og cherrytomater er en fyldig og saftig rett som egner seg godt som et vegetarisk alternativ på festbordet.

Chili- og hvitløksscampi – Denne spanske retten er en klassiker på tapasbordet, og går også under navnet gambas al pil pil. Oppskriften er enkel, og kan tilpasses etter hvor sterk du vil ha den.

Blomkålsalat med syrlig dressing – Salater kan varieres i det uendelige, men til en energisk feiring som 17. mai så er det godt at salaten også metter litt. Med smaksrik og krydret blomkål, sprø kikerter og hjemmelaget dressing blir denne salaten en innertier for både små og store.

Fargesterk salat av blomkål, grønn crispsalat, kikerter, granateplekjerner og dressing i en stor serveringsbolle
Et godt alternativ til den klassiske Cæsarsalaten.

Salat i flaggets farger – Med et sommerlig preg og farger fra det norske flagg får du en salat som egner seg godt som tilbehør eller en dessert i seg selv.

Ostefat til 17. mai

Osten er en selvsagt gjest på nasjonaldagen og andre staselige feiringer. Brie, camembert, blåmuggost, frisk fiken, syltetøy, kjeks og druer er ikke bare lekkert på bordet, men smaker også kjempe godt til den store feiringen.

På CC Vest finner du helt spesielle oster for anledningen både i ostedisken hos Meny og Gutta på Haugen. Bestill en herlig ostepakke fra Gutta på Haugen, eller sett sammen ditt eget fat.

Dekket 17. mai bord med ostefat i midten
Ikke glem osten til 17. mai!

Vil du sette sammen ditt eget ostefat? Her finner du inspirasjon til ostefatet: