SMAKFULLE OPPSKRIFTER

10 populære tapasretter

Spansk aften eller annet selskap? Her finner du enkle retter og tips til det perfekte tapasbordet.

Illustrativt bilde av en rekke ulike tapasretter dandert på toppen av en stor trefjøl

Tapas er en kombinasjon av mange små retter som egner seg ekstra godt å servere gjestene, enten du arrangerer et stort eller mindre selskap. I vår- og sommerhalvåret er det mange anledninger hvor tapas både er praktisk for deg og innbydende for sultne gjester.

10 tradisjonelle tapasretter

Hos Meny og Gutta på Haugen på CC Vest kan du velge og vrake til tapasbordet blant delikatesser og kjente klassikere i ferskvaredisken. Om du ønsker å lage rettene selv, får du også alle de gode råvarene du trenger. Her får du tipsene til hva du kan sette på tapasbordet.

Pintxos – Tradisjonell barmat i Spania, som du enkelt imponerer med på tapasbordet. Toppingen kan varieres i det uendelige, og du kan tilpasse mengden av toppingen etter smak.

Tapasfat med små brød toppet med ulike ingredienser som padron pepper, oster, spekeskinker og sauser
Pintxos serveres på brød, og er perfekt når du har gjester!

Carpaccio av spekeskinke – Med tynne skiver av rått kjøtt eller rå fisk sammen med olivenolje, pinjekjerner og parmesan – er denne retten perfekt som innslag på sommerens tapasbord.

Grillspyd med kjøttboller – Kjøttboller er en stamgjest på tapasbordet, og på sommeren smaker de ekstra godt rett fra grillen.

Stekt chorizo med løk og epler – Chorizopølse er en naturlig del av spansk tapas, og her får du en frisk variant med løk og eple.

Stekt chorizopølse og poteter i en treskål dandert med krydder
Retten som egner seg som en enkel forrett eller smårett sammen med aioli og ferskt brød til.

Hjemmelaget paella med skalldyr – Med denne retten får du smaken av sommer og Spania rett hjem til tapasbordet.

Gratinerte sjøkreps med ramsløksmør – Å tilberede sjøkreps går mye raskere enn du tror! Denne oppskriften kan også brukes på grillen.

Chilistekt halloumi – Den proteinrike osten halloumi, opprinnelig fra Kypros, egner seg svært godt til steking. Dette er en enkel og god oppskrift du gjør unna på under 20 minutter.

Stekt halloumi i en grå skål, toppet med rødlig vinagrette, chili, urter og pepper
Denne enkle og raske oppskriften på stekt halloumi kan gjerne lages til et tapasbord, som forrett eller tilbehør.

Patatas bravas – Tapas stammer fra Spania, og patatas bravas er en av de mest populære og tradisjonelle tapasrettene. Denne potetretten med en spicy tomatsaus er en sikker vinner til tapasbordet.

Enkel gresk salat – Når du serverer tapas, er det mange smaker som skal kombineres. En salat hjelper med å balansere de ulike smakene – og bringer farge til bordet.

Skivet squash med ristede valnøtter og fetaost – Denne retten går lynraskt å lage, og passer knasende godt å kombinere med resten av tapasbordet.

Ikke glem brød og dip

Aioli i skål på en skjærefjøl, omringet av ingredienser brukt i dressingen
Ingen tapasaften uten brød og dip!

Tapasbordet er ikke komplett uten saftig brød, smakfull aioli eller annen dip og salsa. Hva med å prøve deg på en av disse oppskriftene?