MENY

4 måter å servere påskelam

Er du glad i det tradisjonelle lammelåret og spiser helst det samme til påske hvert år? Eller vil du prøve noe nytt? Her får du fire smakfulle og saftige oppskrifter på lammelår.

Bord med spredte retter av lam med tilbehør

Lammekjøtt er godt og saftig, og en sikker vinner til påske. Alt du trenger for å lykkes med disse oppskriftene finner du hos Meny på CC Vest.

I tillegg til den gode smaken, er tilberedningsmetoden en god grunn til å nyte lam i påsken. Lam egner seg nemlig svært godt til langtidssteking på lav temperatur. Det betyr at du kan la lammesteken stå i ovnen mens du tar en skitur, eller nyter kvalitetstid med familien på hytta.

– I Norge er vi så heldige at vi har god tilgang til lammekjøtt det meste av året, men i måneden med påske spiser vi tre ganger så mye lammestek som ellers. Norsk lammekjøtt er i verdensklasse fordi sauene går på sommerbeite i utmark ved kysten og på fjellet. Dyrene spiser varierte og næringsrike vekster og beveger seg mye.

Ferskvaresjef Emil Myrvang, Meny CC Vest

Langtidsstekt lammelår med gratinerte poteter

Langtidsstekt lammelår med fløtegratinerte poteter er en sikker vinner. Med kremet saus og gode grønnsaker er dette en klassiker som gleder år etter år.

Stekt lammelår på en seng av rotgrønnsaker

Oppskrift på langtidsstekt lammelår med gratinerte poteter finner du her.

Tips! Om du går for lammestek, er steketermometer er et godt redskap for å finne riktig temperatur. Plasser steketermometeret på skrå, i stekens mest kjøttfulle sted. Pass på at spissen ikke kommer i kontakt med ben.

Helstekt lammelår à la Provence

Provencalsk lammelår i skiver med linser er perfekt som middag når flere samles rundt bordet. Her får du mørt helstekt langtidsstekt lammelår med deilig smak fra rosmarin, timian og hvitløk.

Rått lammelår med gulrøtter, løk, hvitløk, tomater, sellerirot og linser på en stor skjærefjøl

Oppskrift på lammelår à la Provence finner du her.

Grytestekt lammelår i mørkt øl med rotgrønnsaker

Langtidssteking av lammelår er en tradisjonell og god måte å forberede påskemiddagen på. Det er mange måter du kan steke lammelår, men denne oppskriften er enkel og lager seg selv i ovnen på cirka 2 timer. Mens lammekjøttet trekkes i en jerngryte sammen med grønnsaker, øl og tomatpuré, kan du fokusere på kvalitetstid med familien.

Stekt lammelår i en stor sort gryte med glaserte rotgrønnsaker

Oppskrift på grytestekt lammelår i mørkt øl finner du her.

Helstekt lammelår med bakte tomater og tzatziki

Denne oppskriften på helstekt lammelår med bakte tomater og hjemmelaget tzatziki er proppfull av smak. Lammelår og greske smaker går godt sammen, og dette er et smakfullt alternativ til det klassiske tilbehøret med rotgrønnsaker.

Stekte skiver av lammelår dandert på cherrytomater og krydder

Oppskrift på helstekt lammelår med bakte tomater og tzatziki finner du her.

Ta turen til Meny på CC Vest for gode tips, godt utvalg og deilige smaker!