TIPS OG IDÉER

Tips til barnebursdag

Her får du en rekke enkle og lekne tips som gjør barnets bursdagsfeiring til en suksess.

Med litt planlegging og gode tips kan du enkelt arrangere en festlig bursdagsfeiring for barn i alle aldre. Her får du forslag på morsomme aktiviteter og lek som garantert slår an i barnets bursdagsselskap.

6 klassiske aktiviteter til barnebursdag

Det er ikke uten grunn at flasketuten peker på er like populært i dag som hva det var i din egen barndom. Klassikere slår sjeldent feil, og her får du en oppfriskning av minnet om morsomme aktiviteter til barnebursdagen som er like aktuelle i dag.

 • Skattejakt
  Denne leken egner seg godt for bursdagsfeiringer med mange gjester. Del barna i lag og tegn opp et kart de må følge for å finne skatten. Skatten kan være godteposer, gullmynter eller en ny aktivitet.
 • Sett halen på grisen
  Tegn en gris på et stort stykke papir, og la barna prøve å feste halen med bind for øynene.
 • Limbo
  Sett på festlig musikk og la festdeltakerne gå under en kost eller mopp, hvor du litt etter litt senker høyden.
 • Tegne på duken
  Med en hvit papirduk på bordet får du en aktivitet barna kan holde på med lenge etter at maten er spist. La barna lage hilsener og tegninger til bursdagsbarnet eller arranger tegnekonkurranse.
 • Stolleken
  Plasser stoler med ryggene mot hverandre, og la det være én stol for lite i forhold til antall barn. Sett på barnas favorittmusikk og la de gå i ring rundt stolene. Når musikken stopper må barna finne en ledig stol å sitte i. For hver runde fjerner du en stol, til det kun er en igjen.
 • Slå på piñata
  Fyll en pinata med godteri eller andre småting du tror barna vil like, og heng den opp. La barna slå på pinataen etter tur, hvor den til slutt sprekker slik at innholdet faller ut.
To barn i en bursdagsfest som står under 3 stk ulike piñata, hvor konfetti daler ned.
Foto: Sprell, Meri Meri

Tips! Hos Sprell på CC Vest finner du et bredt utvalg av alt du trenger til barnebursdagen – deriblant pinataer, dekorasjon, alt til borddekkingen og mye mer!

Hagebyens egne bursdagstips

Victoria Dam, også kjent under navnet @Hagebyen, elsker barnebursdager og alt som følger med. Vi har fått hennes egne tips til en festlig og vellykket barnebursdagsfeiring.

– Har du barn som liker å leke butikk? Da kan en kiosk være en morsom aktivitet til barnebursdagen. Lag en egen kiosk der barna kan servere smoothies og hjemmelaget is, tipser Victoria.

To sammensatte bilder av barn som leker kiosk hvor de spiser popcorn og smiler
Foto: Victoria Dam, Hagebyen

Skal du arrangere barnebursdag utendørs? Bursdagsfeiring utendørs er en gyllen mulighet for lek med vann, som de fleste barn er glad i.

– Såpebobler er alltid populært, og dette kan du enkelt lage selv. Det kan også være festlig med bruk av vannpistoler til å sprute vann på en leke du har plassert i hagen, eller fyll vannballonger som barna kan prøve å treffe blink med i bøtter, sier Victoria.

Foto: Victoria Dam, Hagebyen

Hagebyens bursdagssmoothie

Har du lyst til å lage deilige smoothies til feiringen? Her får du Victorias oppskrift.

Dette trenger du:
150 g vaniljeyoghurt
350 g frosne bær eller fersk frukt (mango, ananas, bringebær, jordbær eller sesongens bær)
2 bananer
2,5 dl fruktjuice

Legg alle ingredienser i en mikser og kjør tils smoothien er helt glatt. Server i små flasker.

Foto: Victoria Dam, Hagebyen
Foto: Victoria Dam, Hagebyen

På CC Vest finner du alt du trenger til en vellykket bursdagsfeiring. Let deg frem til spennende aktiviteter for barna hos Sprell, Nille og Norli. Plukk med deg kakeformer og andre bakeredskaper hos Jernia, eller gå for knallgode og raske løsninger hos en av våre fantastiske bakerier og konditorier som Baker Hansen, W.B. Samson og Pascal.