OLIVENLUNDEN 1830
Smaken av jul
Endelig er julens nyheter her! La deg friste av gode smaker til den herlige høytiden.
Olivenlunden 1830 er en gastronomisk spesialforretning for olivenolje, balsamico og kulinariske produkter fra Middelhavet. Nå er julens nyheter endelig i butikk.
Høytidens beste smaker
Juleolje og julebalsamico – Gullgaven er den perfekte gaven til matentusiasten som verdsetter gode smaksopplevelser! Årets Juleolje er mild/balansert, urtepreget med noe frukt og har noter av tomatblader, artisjokk og nøtter. Den er nydelig sammen med årets Julebalsamico, en eksklusiv balsamico fremstilt av de beste Trebbiano og Lambruscodruene fra Modena i Emilia-Romagna regionen i Italia. Den edle eddiken modnes langsomt på små trefat gjennom 20 år. Denne tyktflytende og aromatiske balsamicoen har en balansert bittersøt smak og behagelig syrlighet.
Balsamico med karamell – Hvit balsamicoeddik laget av Trebbianodruer fra Modena i Italia og flytende karamell. Den har en frisk, fin syrlighet og elegant og subtil smak av karamell. Balsamico med karamell er spesielt utvalgt for å brukes til julens desserter. Den er perfekt i eplekake, karamellpudding, riskrem, is, bakt brie og camerbert, pære og blåmuggost.
Syltetøy med klementin og pepperkakekrydder – I hjertet av Provence, i sør-øst Frankrike, ligger vår syltetøyprodusent som bruker tradisjonelle metoder for å lage våre syltetøy på gammelt vis. Dette syltetøyet med klementin & pepperkakekrydder gir virkelig en smak av jul! Passer på brødskiven, sammen med yoghurt eller cottage cheese til frokost, til riskrem, pannekaker og i bakst.
Økologiske infusjoner – Økologiske infusjoner med smaker inspirert av det som vokser og gror i den typiske Middelhavshagen; som tørkede olivenblader, sitrusfrukter, blomster og urter.
Visste du at…? Infusjon baserer seg utelukkende på urter, bær og frukt. Den er naturlig koffeinfri da den ikke inneholder teplanten Camellia Sinensis, og egner seg derfor spesielt godt på kveldstid. I Frankrike omtales den som «infusion», og her har de lange tradisjoner for å nyte en varm kopp etter endt måltid.
Trøffel – På gavejakt til en feinschmecker som er glad i trøffel? Vi har et stort utvalg av ulike trøffelprodukter, og hjelper deg gjerne med å sette sammen en trøffelgave til noen du er glad i! Om trøffelen er sort eller hvit, fra sommer eller vinter, så smaker den fantastisk. Trøffel setter spiss på salte og søte retter med sin intense aroma, og passer spesielt godt til «hvit» mat som pasta, risotto, puréer, egg, hvit fisk, kamskjell, grønnsaker, poteter og pizza med hvit bunn.
Juleolje – Årets Juleolje kommer fra olivenlunden Centonze «Case di Latomie» som ligger i Castelvetrano, en by og kommune i provinsen Trapani på Sicilia. Årets Juleolje er mild og fruktig. I munnen er den grønn og frisk med noter av modne tomater, mandel, urter og artisjokk. Den representerer en klassisk, siciliansk olivenolje og er perfekt til sesongens råvarer og retter.
Konfekt – Konfekt og fruktgelé produsert for hånd av vår konditor Frédéric Leblanc ved «La Chocolaterie» i Banon, en liten landsby som ligger i Alpes de-Haute-Provence, Frankrike.
Julekalendere 2024
Tell ned til jul med en kulinarisk julekalender til deg selv eller en du er glad i.
Liten julekalender – Oppdag vår smaksrike julekalender fylt med et utvalg av våre aller beste søte spesialiteter! Kalenderen inneholder vår bestselgende pistasjkrem fra Sicilia, fløyelsmyke karameller med olivenolje og andre søte spesialiteter fra vårt eget konditori og kjeksfabrikk i Provence.
Stor julekalender – Oppdag vår smaksrike julekalender! 24 gaver fylt med en rekke spesialiteter fra Provence og andre delikatesser fra Middelhavet. Kalenderen inneholder et utvalg av våre beste produkter, bl.a. smaksatte olivenoljer, et utvalg av våre beste balsamicoeddiker, salte delikatesser og søte spesialiteter fra vårt eget konditori og kjeksfabrikk i Provence. Julekalenderen kommer i en spennende forpakning og emballasjen kan gjenbrukes som lyslykt.
13 desserter – Provence er et område med lange tradisjoner for å dele gode opplevelser rundt et måltid, gjestfrihet og matglede. 13 desserter sies å være den eldste juletradisjonen fra dette området, og representerer Jesus og hans 12 disipler.
I tradisjon tro settes denne desserten frem etter julemiddagen, og står fremme til 27. desember, slik at hele familien kan småspise disse søtsakene gjennom juledagene. Alle må smake på de 13 ulike dessertene, ellers bringer det ulykke for det kommende året. Sammensetningen varierer gjerne fra område til område, og fra hjem til hjem. Hvert område og hjem har sine tradisjoner som reflekteres i utvalget av de 13 ulike dessertene.
Vi har samlet et tradisjonelt utvalg, og i midten av boksen er det en «gibassier», et typisk bakverk fra området, ofte bakt på olivenolje og gjerne smaksatt med kandisert frukt og anis. Rundt denne er det et utvalg av tørket frukt, nøtter, nougat og tradisjonsrike søtsaker fra Provence.