HJEM & FRITID
Hvilken grill bør du velge?
Strøm, kull eller gass? Bærbar eller stor – hvilken grill passer deg?
Trenger du en liten grill til balkongen? Eller kanskje du trenger den største og beste grillen for storfamilien på hytta? På CC Vest finner du alt du trenger for en god grillopplevelse, uansett hvor det skal grilles. Vi har mange butikker som er gode på grill, og når grillingen skal i gang, finner du griller og nyttige grillredskaper i butikker som Clas Ohlson, Jernia og Bottega Brand Store.
NB! Lagerbeholdning på nevnte griller i artikkelen vil variere fra butikk til butikk. Ta kontakt med butikken direkte for mer informasjon, eller bestill gjennom butikkens nettside.
Bærbar grill
Har du en liten balkong og lyst til å grille? Ikke noe problem! En liten bærbar grill er enkel å ta med seg, og passer godt for deg med færre kvadratmeter å grille på.
På CC Vest finner du både bordgriller og andre bærbare griller med gass eller kull som enkelt kan ta strandfesten til nye høyder, eller tas med på sommerens telttur.
Elektrisk grill
En elektrisk grill er det beste valget når du ønsker å grille med et mindre klimaavtrykk – uten å gå på kompromiss med smaken av deilig grillmat. Med en elektrisk grill er det bare å sette støpselet i stikkontakten og kjøre i gang. Elgrillen er det perfekte valget for deg som bor i leilighet med balkong og liker å grille.
Gassgrill
Velg gassgrill om du vil ha en grill som blir rask varm, er enkel å bruke og enkel å vedlikeholde. Med forskjellige temperatursoner kan du grille ett sted og holde maten varmt et annet sted. Det gjør det også enklere å tilberede ulike typer grillmat samtidig.
Kullgrill
En kullgrill kan bli veldig varm, noe som gir en deilig sprø stekeskorpe og de karakteristiske sporene etter grillristen.
5 gode grilltips
Med noen enkle og grunnleggende grilltips er det enkelt å grille og å få et perfekt resultat – hver gang.
- Grill med lokk – setter du på lokket beholder du varmen inne i grillen og du får et jevnere og bedre resultat. Da sirkulerer nemlig varmen rundt maten.
- Bruk steketermometer – med et steketermometer får du kontroll over kjernetemperaturen i kjøttet, og er sikret et saftig og godt resultat.
- Bruk direkte og indirekte varme på riktige råvarer – direkte varme egner seg best til mindre stykker, indirekte varme passer bedre for større stykker.
- Ta vare på grillristen på samme mate som du ville tatt vare på din beste stekepanne – unngå at råvarene setter seg fast, og pensle grillristen godt med en smaksnøytral matolje før du griller.
- Kontrollér grillingen – Ikke legg kjøttstykket på grillen før den holder jevn, høy temperatur.