OLIVENLUNDEN 1830

Høstolje og balsamico som hever smaken

Nyhetene er spesielt utvalgt for å brukes med alt høsten har å by på av vilt, fisk, grønnsaker, frukt og desserter.

Hev smaken på matlagingen i høst med flere smakfulle nyheter fra Olivenlunden 1830 på CC Vest!

Høstolje

I Trapani-åsene, i hjertet av Belìce-dalen sydvest på Sicilia, Italia, ligger olivenlunden Azienda Agricola Pisciotta, som i dag driftes av Gina Pisciotta. Olivenlunden har vært i Gina sin familie i 3 generasjoner. Historien startet i 1925, da familien Pisciotta sin interesse for dyrking av oliven utviklet seg til produksjon av olivenolje. De produserer olivenolje utelukkende på oliventypen Nocellara del Belice D.O.P, en unik oliventype fra Belìcedalen på Sicilia. Olivenene kjennetegnes ved at de er store, runde og friske, med fast fruktkjøtt.

250 ml til kr 299,-

Nå er årets høstolje på plass hos Olivenlunden 1830. Det er en balansert og urtepreget olivenolje fra Sicilia, spesielt utvalgt for å brukes med alt høsten har å by på av vilt, fisk, grønnsaker og frukt.

Balsamico med tranebær

Hvit balsamicoeddik laget av Trebbianodruer fra Modena i Italia og fersk tranebærjuice. Intens smak av tranebær med en lett bitterhet. Den har en frisk, fin syrlighet og elegant avslutning.

100 ml til kr 179,-


⁠Tranebærbalsamico er spesielt utvalgt for å brukes med alt høsten har å by på av vilt, fisk, grønnsaker og frukt. Passer til salater, grønnsaker, rødbeter, hvitt kjøtt, ost (feta, chévre, faste oster) smoothie, dessert med epler, pærer, bær og vaniljeis.

Balsamico med solbær

Mørk balsamicoeddik tilsatt fersk solbærjuice. Den er nydelig på sensommerens innhøstinger som plommer, blåbær og sopp. Prøv den over rotgrønnsaker, oster og desserter som is og panna cotta.

100 ml til kr 209,-

Eple- og pærekake med solbærbalsamico

La deg friste av denne høstlige kaken, der sødmen fra epler og pærer møter intensiteten fra solbærbalsamico. Denne saftige kaken er en hyllest til årstidens smaker!

Ingredienser:

  • 500 g epler
  • 500 g pære
  • 2 egg
  • 80 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 40 g sukker
  • 1 dl melk
  • 1.5 ss høstolje
  • 1 ss balsamico med solbær
  • 0.5 sitron
  • En klype salt

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 180 grader.

2. Skrell epler og pærer, bruk en ostehøvel og lag tynne strimler. Skvis over saften fra en halv sitron.  

3. Piske egg og sukker hvitt, tilsett olivenolje og melk før du blander inn de tørre ingrediensene: hvetemel, bakepulver og salt. Bland forsiktig inn strimlene av eple og pære til slutt.

4. Ha halvparten av røren i en kakeform dekket med stekepapir, og ringle over ca. 1 ts balsamico med solbær. Hell deretter resten av deigen over og ringle over enda 1 ts balsamico med solbær på toppen av kaken.

5. Stek midt i ovnen i ca.  40-50 minutter. Avkjøl på rist.