CHRISTIANIA BELYSNING

Dette er interiørtrendene i 2024

Belysning setter stemningen og skaper personlighet i hjemmet. La deg inspirere av trendene for det kommende året.

Nytt år, nye muligheter og nye trender i interiøret. Hjemmet er for de fleste en trygg havn, og et sted for kvalitetstid, ro og harmoni. I spåkulen for årets trender reflekteres denne følelsen både i varme nyanser, lekne detaljer og dempet belysning.

La deg inspirere av fem interiørtrender for det kommende året:

  • Peach fuzz
  • Lekent og stramt
  • Bærekraft, vintage og klassisk
  • Oppladbare bordlamper og sopplamper
  • Lamper som pakker inn lyskilden

Peach fuzz

Ifølge aktøren som står for den årlige vurderingen av trendfargene, mener Pantone at «Peach Fuzz» vil stå fremst i rekken. Peach fuzz er en fløyelsaktig ferskenfarge som i interiøret vil invitere til varme, ro og lun stemning. Varmen strekker seg også lenger ned i listen over farger som vil dominere trendbildet, hvor du blant annet finner dype nyanser av rød, rosa og gult.

Disse fargene ser vi også er populære i nyheter hos oss. Blant annet utvider Louis Poulsen sitt sortiment med en lyserosa Panthella, et av deres fremste designikon.

Christina Syberg, sortimentssjef i Christiania Belysning
&Tradition Flowerpot VP1 taklampe i blank rødbeige

Lekent og stramt

Kombinasjonen av både det moderne, stramme og det lekne fortsetter i det nye året. Her får store, geometriske mønstre, mønster på mønster, skulpturelle design og organiske former i alle varianter en naturlig plass. Kombinasjonen av det rolige, lyse og det fargesprakende er noe vi vil se i interiøret.

Umage Asteria Move oppladbar bordlampe

Bærekraft, vintage og klassisk

Også blomstermotiv og broderier er trendy. Innenfor lamper ser vi det først og fremst på lampeskjermer, samt porselenlamper, som er tilbake i hjemmene våre. Også andre klassikere er på vei tilbake i interiøret, som plisséskjermer, stål og skinnende krom. I tillegg er folk er mer bevisste, og stadig flere har fokus på bærekraft og sirkulær tankegang.

De ikoniske, tidløse designlampene fortsetter å være populære lamper. Bærekraft spiller en utrolig viktig rolle her, og mange er opptatt av å ta vare på lampene, kunne reparere dem og bytte ut deler.

Christina Syberg, sortimentsjef i Christiania Belysning
Umage Clava Dine Wood

Oppladbare bordlamper og sopplamper

Oppladbare bordlamper er blitt veldig trendy, det samme har bordlamper som er formet som en sopp. Begge fikk et stort oppsving i 2023, og er ofte å se i vinduskarmer, på nattbord og sidebord. Hos Christiania Belysning er særlig Flowerpot VP9 blitt en av de mest populære lampene.

&Tradition Flowerpot VP9 oppladbar bordlampe

Lamper som pakker inn lyskilden

Siste trend vi går gjennom er lamper som pakker inn lyskilden. Fra å ha hatt mye synlige, dekorative lyspærer, ser vi hat fokuset skifter i retning lamper der du ikke ser lyskilden. Dette igjen gir lunt og blendingsredusert lys.

Vi har igjen fått øyne opp for de store designerne som Poul Henningsen og Tage Klint, som begge var opptatt av å lage lamper som ikke blender deg, uansett hvilken vinkel du ser den fra. Å pakke inn lyskilden på en smart måte er hele kunsten, noe vi ser igjen i deres design. Mest populære lamper fra dem er designikoner som PH Kongle, PH 5 pendel og Fruktlykten.

Christina Syberg, sortimentsjef i Christiania Belysning
Louis Poulsen PH 5 taklampe Ø50

Hos Christiania Belysning finner du stolte belysningsspesialister med høy kompetanse innen belysning. Kom gjerne innom butikken på CC Vest for veiledning, gode tips og råd for belysning til ditt hjem.