MAT

De beste grilltipsene til våren

5 grilltips fra Meny CC Vest for den kommende sesongen.

Endelig er det tid for å tenne opp grillen og nyte deilige måltider ute i frisk luft. Enten du er en erfaren grillmester eller en nybegynner, finnes det alltid nye tips som kan gjøre grillopplevelsen enda bedre. Vi har fått de beste grilltipsene fra Meny CC Vest for å hjelpe deg å lykkes med grilling denne våren.

Ferdigmarinerte nakkekoteletter

I ferskvareavdelingen på Meny finner du nå nakkekoteletter som er ferdigmarinert med rosmarin og timian. Disse kotelettene er superenkle å grille: Legg dem på direkte varme i 3 minutter på hver side, før du flytter dem til indirekte varme i ytterligere 3 minutter på hver side. Dette sikrer at de blir gjennomstekte uten å bli tørre. La kotelettene hvile i 5-7 minutter før servering for å sikre en saftig og perfekt tilberedt kotelett.

Kjøp fisk i folie

Grillfisk er et fantastisk valg for en lett og sunn middag – perfekt til vårens første grillmåltider. Bruk en aluminiumsform for enkel håndtering og mindre søl. Du kan variere smaken ved å grille ulike typer fisk, som laks, ørret eller torsk, og legge til grønnsaker og friske urter for ekstra smak og næring. Dette gjør det enkelt å tilberede et komplett måltid direkte på grillen. Fra Lerøy Seafood får du laks ferdig i form, noe som gjør tilberedningen enda enklere.

Å grille fisk er enkelt med aluminiumsformer

Grill laks på grillplanke

Prøv noe nytt og spennende denne våren ved å grille laks på grillplanke. Dette gir fisken en deilig røykfylt smak som virkelig løfter måltidet. For å unngå at fisken brenner seg, husk å la planken trekke i vann i 20 minutter før du legger den på grillen. Grillplanker kan kjøpes hos Jernia.

Grillplanke 2 stk, kr 299 hos Jernia

Prøv steikeost som burger eller tilbehør

Steikeost er perfekt både som tilbehør til grillmaten og som en hovedrett i seg selv, spesielt for de som ønsker et kjøttfritt alternativ. Du finner steikeost både i naturell variant og med chili for de som ønsker litt ekstra kick. Skjær steikeosten i fingertykke skiver og grill dem på direkte varme til de får en gyllen og sprø skorpe på begge sider. Server med en frisk salat og godt burgerbrød.

Lag portobello biff for et kjøttfritt alternativ

Portobellosopp er et fantastisk alternativ til biff og gir en kjøttlignende tekstur som er perfekt på grillen. Pensle soppen med olje, salt og pepper, og grill på direkte varme i et par minutter på hver side til den er myk og saftig.

Portobello «biff»: Et smakfullt og kjøttfritt alternativ på grillen