CHRISTIANIA BELYSNING

5 måter å lyse opp vintermørket utendørs

Slik skaper du en stemningsfull atmosfære utendørs.

Vinteren bringer mørke kvelder og kalde netter, men det betyr ikke at du må gi slipp på utsikten til din vakre hage. Hos Christiania Belysning på CC Vest finner du alt du trenger for å skape en hyggelig og stemningsfull atmosfære utendørs. De hjelper deg gjerne med lysplanlegging, lystoner og du kan velge blant kjente og kjære merkevarer.

Her er fem tips for å lyse opp vintermørket utendørs og gi ditt uterom den perfekte vintergløden:

Velg riktig belysning utendørs

  • Lysslynger gir en varm og lun stemning på balkongen eller terrassen. Det finnes mange ulike typer lysslynger og hos Christiania Belysning finner du et bredt utvalg av ulike farger, toner, lengde, tetthet og design. 
  • Solfylte solcellelamper: Solcellelamper lades opp om dagen og lyser opp om natten. Plasser dem i hagen for en subtil belysning som gir en ekstra dimensjon til uterommet.

Vi tenner våre lykter når det mørkner

  • Kombiner gjerne lysslynger ned noen dekorative lykter for en variert belysning. Lyslykter finnes i ulike størrelser og gjør seg veldig fint ved inngangspartiet eller i kroken på terrassen. Et smart tips er å bruke batteridrevne kubbelys som tåler å stå ute i vær og vind. Disse er mer brannsikre og du slipper stearinsøl.
  • Retningsbelysning er avgjørende om vinteren. Bruk lykter eller slynger for å belyse stier, trær eller statuer. Dette vil skape en dramatisk effekt og veilede gjestene trygt gjennom hagen.

Tematiser din belysning

  • Skap et tema for din vinterhage ved å bruke ulike fargetemperaturer. Varm-hvitt lys gir en koselig atmosfære, mens kald-hvitt lys gir et moderne preg. Du kan bytte mellom disse for ulike anledninger.
  • Tenk komposisjoner når du henger opp lysslyngene, så de skaper en lun og koselig stemning.

Beskytt utendørsbelysningen din

  • Vinteren kan være hard på utendørsbelysning. Sørg for å velge armaturer og lyskilder som tåler kulde og fuktighet. Vær også oppmerksom på snø- og is akkumulering på lyskildene.

Vinteren trenger ikke å bety mørke og triste netter utendørs. Med riktig belysning kan du forvandle ditt uterom til et sjarmerende vinterparadis. Utforsk ulike belysningsalternativer og skap den perfekte atmosfæren for dine vinterkvelder.

Husk å ta hensyn til miljøet og velge energieffektive alternativer som LED og solcellelamper. Med disse tipsene kan du glede deg over den kalde årstiden og gi ditt uterom den vinterlige magien det fortjener.