Hva er informasjonskapsler?

DEL PÅ FACEBOOK

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som sendes av et nettsted til din datamaskin eller mobilenhet, der den blir lagret i din nettleser. En informasjonskapsel inneholder begrensede ikke-personlige data, vanligvis en unik identifikator og navnet på nettstedet. Dette gjør det mulig for et nettsted å gjenkjenne deg når du beveger deg rundt på nettstedet og / eller hver gang du går tilbake.

Informasjonskapsler brukes til en rekke formål, for eksempel til å holde deg innlogget, for å huske dine preferanser og innstillinger, for å analysere hvordan nettstedet brukes av deg, og å vise reklame til deg.

Informasjonskapsler kan bli servert til deg av nettstedet du besøker (en “førsteparts informasjonskapsel”) eller av en annen organisasjon som tilbyr tjenester til den nettsiden, for eksempel et analyseselskap (en “tredjeparts informasjonskapsel”). De vil enten bli lagret kun i løpet av ditt besøk (en “sesjons-informasjonskapsel”), eller de vil forbli på din enhet over en bestemt periode, noe som kan være dager, måneder eller år, for å huske deg over flere økter (en “vedvarende informasjonskapsel “).

 

Slik brukes informasjonskapsler på CCvest.no

Vår nettside bruker Google Analytics, en tjeneste som overfører trafikkdata fra nettstedet til Google-servere i USA. Google Analytics identifiserer ikke individuelle brukere, og knytter heller ikke din IP-adresse til andre data fra Google. Vi bruker rapporter fra Google Analytics for å hjelpe oss med å forstå nettstedstrafikk og bruk av nettsiden.

I tillegg setter vi følgende informasjonskapsler:

  • Adform.com
  • Facebook.com

 

Hvordan deaktivere informasjonskapsler?

CC Vest bruker ikke informasjonskapsler til å samle inn personlig, identifiserbar informasjon om deg. Du kan allikevel melde deg av hvis du deaktiverer eller nekter informasjonskapsler i din nettleser, eller deaktiverer JavaScript. Vær oppmerksom på at dette kan føre til at noen deler av CCvest.no ikke fungere fullt ut, eller i noen tilfeller, vil nettsiden vår ikke være tilgjengelig i det hele tatt.

For informasjonskapsler forbundet med Google Analytics kan også du benytte opt-out tjenesten som tilbys av Google.

Du kan i tillegg lese mer om deaktivering av informasjonskapsler hos:

Adform.com

Facebook.com