Scirocco Hair

Slik unngår du tørt hår i sommer

DEL PÅ FACEBOOK

Slik unngår du tørt hår i sommer

Scirocco

Vi har spurt Ida som jobber som produktansvarlig og resepsjonist i frisørsalongen Scirocco på CC Vest om hva som er hennes beste tips mot å forhindre tørt hår i sommerperioden.

Et generelt godt tips er å gi håret godt med fuktighet om sommeren. Man burde også unngå å vaske håret hver eneste dag, forteller Ida.

Bildetekst: Ida jobber som produktansvarlig og resepsjonist hos Scirocco frisør.

Skyll heller håret med vann og bruk en balsam etter en lang dag på stranden, enn å sjamponere håret hver eneste dag, da overdreven vasking kan gi deg tørt hår, sier Ida.

 

Disse produktene anbefaler frisørene på Scirocco

 Gi håret fukt

Leave-in krem fra Kérastase sin sommerserie; «Crème UV sublime». «Hele sommerferien til Kérastase er helt fantastisk! Den er lett å bruke og passer alle hårtyper. Påfør helst i nydusjet hår for å gi tilbake all fukten som sol og bading har tatt bort – så kan du fint ta enda mer i tørt hår om du føler du trenger det. En soleklar favoritt!

Solkrem til håret

En form for solkrem til håret er alltid lurt, da solen er veldig sterk og tørker ut håret. Jeg sier derfor som Anne og anbefaler et produkt fra solserien til Kérastase, nemlig sol-oljen «Huile sirène». I motsetning til kremen som påføres etter soling, skal denne påføres før og under soling/bading. Denne oljen fukter håret ditt og beskytter mot UV-stråler. Den gir også en vakker saltvannseffekt på håret og lukter helt himmelsk!

Gi håret næring

Shu Uemura «Silk bloom». «Sommer betyr tørt og skadet hår. Det er derfor lurt å bytte ut sjampoen og balsamen deretter. Denne serien fra Shu Uemura reparerer skadet hår og gir masse næring til håret. Håret føles deilig og luksuriøst».

En god tørrsjampo

«KMS conscious style cleansing mist”. En god tørrsjampo er et «must» for mange om sommeren da man gjerne blir ekstra svett og mye sjamponering fort kan tørke ut håret over en lang sommer. Dette produktet inneholder ikke hvitt pulver – men leire – og fjerner olje, lukt og stylingrester. Etterlater håret som nyvasket!