Påske på CC Vest

Påskelam på fire forskjellige måter

DEL PÅ FACEBOOK

Lammekjøtt er godt og saftig, og en sikker vinner til påske. Er du glad i det tradisjonelle lammelåret og spiser helst det samme til påske hvert år? Eller ønsker du å prøve nye smaker, med nytt krydder eller tilbehør? Her får du fire smakfulle og saftige oppskrifter på lammelår. Du finner alt du trenger til disse oppskriftene i vår MENY-butikk på CC Vest.

I tillegg til den gode smaken, er tilberedningsmetoden en god grunn til å nyte lam i påsken. Lam egner seg nemlig svært godt til langtidssteking på lav temperatur. Det betyr at du kan la lammesteken stå i ovnen mens du tar en skitur.

– I Norge er vi så heldige at vi har god tilgang til lammekjøtt det meste av året, men i måneden med påske spiser vi tre ganger så mye lammestek som ellers. Norsk lammekjøtt er i verdensklasse fordi sauene går på sommerbeite i utmark ved kysten og på fjellet. Dyrene spiser varierte og næringsrike vekster og beveger seg mye, sier ferskvaresjef på Meny CC Vest, Emil Myrvang.

 

Langtidsstekt lammelår med gratinerte poteter

Langtidsstekt lammelår med fløtegratinerte poteter er en sikker vinner. Med kremet saus og gode grønnsaker er dette en klassiker som aldri går av moten.

Oppskriften finner du her

 

Helstekt lammelår à la Provence

Provencalsk lammelår i skiver med linser er perfekt som middag når flere samles rundt bordet. Her får du mørt helstekt langtidsstekt lammelår med deilig smak fra rosmarin, timian og hvitløk.

Oppskriften finner du her

 

Grytestekt lammelår i mørkt øl med rotgrønnsaker

Denne oppskriften på grytestekt lammelår er enkel og lager seg selv i ovnen på ca 2 timer. Lammekjøttet trekkes i en jerngryte sammen med grønnsaker, øl og tomatpuré.

Oppskriften finner du her

 

Helstekt lammelår med bakte tomater og tzatziki

Denne oppskriften på helstekt lammelår med bakte tomater og hjemmelaget tzatziki er proppfull av smak!

 

Oppskriften finner du her