Norsk hummer

Nå er hummersesongen i gang. Vi viser deg hvordan du lykkes med denne delikate råvaren.

DEL PÅ FACEBOOK

Enten du kjøper årets norske hummer hos oss eller har fanget den selv, bør du følge disse tipsene for å få et vellykket resultat.

Emil Myrvang

– Norsk hummer er den beste i hele verden, og nå finner du den i fiskedisken vår! Det forteller en energisk Emil Myrvang, ferskvaresjef hos Meny CC Vest.

– Det viktigste når du tilbereder hummer er at den ikke varmebehandles for mye, da blir kjøttet tørt og seigt. Har du vært på sjøen på egenhånd, satt teiner og dratt opp havets gull, da kan du følge denne metoden for et vellykket resultat. Kjøper du hummeren hos oss har vi kokt den slik vi beskriver i denne fremgangsmåten.

 

 

Gratinert hummer

Vil du noe annet enn en naturell variant er gratinert hummer et veldig smakfullt alternativ. Du kan fyre opp grillen om du ikke har pakket den bort for vinteren, eller du kan gratinere under grillelementene i en helt vanlig komfyr. Du kan lage utallige  varianter av kryddersmør, men en av våre favoritter finner du her

 

Hummersuppe

Ikke kaste hummerskallet! Det sitter så utrolig mye god smak i skallet og det er det du trenger for å lage en god hummerbisque eller hummersuppe om du vil. En hummerbisque er proppfull av smak, så den egner seg godt som en forrett om du inviterer på en en meny bestående av flere retter. Oppskrift og fremgangsmåte på vår favorittsuppe finner du her