/https%3A%2F%2Fccvest.no%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F05%2FPavlova-toppbilde.jpg)
Minipavlova med fløte og bær
Pavlova er en marengsbasert dessert som smelter i munnen og passer perfekt til ethvert vår- og sommerselskap. Victoria Dam viser her hvordan du kan lage sommerens lekreste og mest velsmakende minipavlova.
Foto av Victoria Dam, @Hagebyen på Instagram.
Victoria Dam er hage- og interiørentusiast, fotograf og forfatter som står bak Instagramkontoen @hagebyen, med 58.000 følgere. Her deler hun inspirerende innhold om alt fra hage og interiør til matlaging. I løpet av våren vil du på ccvest.no kunne hente inspirasjon laget av Victoria, til blant annet borddekking i hagen, lære deg å sette sammen flotte blomsterkranser og få oppskrift på herlige mini pavlova.
Slik lager du mini pavlova
Du trenger:
7 eggehviter
5 dl sukker
Garnering
3,5 dl kremfløte
1 eske med ferske bær (blåbær, kirsebær eller bringebær)
Smørkrem som fyll (ved ønske)
2 eggeplommer
0,5 dl sukker
0,5 dl kremfløte
0,5 ss mel
65 g smør
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 150 grader, varmluft.
- Bland sammen eggehvite og sukker i en rustfri bolle.
- Kok opp vannbad i en stor kjele og sett den rustfrie bollen i vannbadet (over kokende vann). Pisk for hånd til sukkerkrystallene har smeltet og marengsen har kommet opp i 65 grader.
- Fjern bollen fra vannbadet og pisk marengsen på høy hastighet i kjøkkenmaskinen, til marengsen har kjølnet.
- Form runde pavlovaformer på ca 10-12 cm i diameter på et stekebrett med bakepapir.
- Stek i midten av ovnen i ca 40 min.
- Ta ut og fjern bakepapiret mens marengsen fortsatt er varm. La dem kjølne.
Tips! Smørkremen kan også brukes som fyll mellom to marengser.
Fremgangsmåte smørkrem:
Bland sukker og mel i en kjele og ha deretter i eggeplommene og kremfløten. La det surre til det stivner. Rør hele tiden. Fjern kjelen fra varmen og tilsett smøret. Rør rundt og la det svalne.
Ønsker du kaken uten smørkrem, kan du garnere en marengsbunn med pisket kremfløte og bær. Både smørkremen og marengsen kan lages dagen før den serveres. Kremfløten og bærene skal lages samme dag og garneres rett før servering.
Dekorer kaken med pressede og tørkede blomster
Vil du gjøre sommerens kaker ekstra spesielle? Her er en oversikt over spiselige blomster:
Stemorsblomst
Fioler
Ringblomst
Blomkarse
Kornblomst
Lavendel
Agurkurt
Nyperoser
Hageroser
Etasjeblom
Malveblom
Du trenger:
Spiselige blomster
Tørkepapir
2 stk plater eller brett som tåler mikrobølgeovn
Slik gjør du:
Plasser blomstene på et tørkepapir og legg et nytt lag med tørkepapir over. Press sammen med to plater eller brett og legg inn i mikrobølgeovnen på opptiningsprogram. Sjekk etter 1 minutt og prøv deg frem minutt for minutt. Blomstene skal ikke oppvarmes i lenger enn 3-4 minutter. Blomstene skal bli flate og føles tørre. Blomstene kan også presses og tørkes i bøker, men dette krever lenger tid.
Når blomstene er ferdige, gjenstår det å la de tørke helt, for deretter å smuldre dem som et vakkert fargedryss for å garnere kakene.
Vil du prøve deg på sommerens fineste blomsterkrans?
Her kan du se video og fremgangsmåte for Victoria Dam, Hagebyens flotteste blomsterkrans.