Norli CC Vest

Julens beste bøker for voksne

DEL PÅ FACEBOOK

Romjulen er tiden for å roe ned og nyte en god bok. Her er Norli CC Vest sine fem beste boktips, som er perfekte gaver til deg selv eller noen du er glad i.

 

Fem bøker du kan nyte i romjulen

 

Hellstrøms grønne hemmeligheter

Hellstrøms grønne hemmeligheter er en vegetarisk kokebok med fargerike og inspirerende oppskrifter. Boken er rikt illustrert med alt fra salater, pasta- og potetretter til fristende desserter. Boka er skrevet av mesterkokken Eivind Hellstrøm i samarbeid med hans kjæreste Anita Rennan. Boken vant Kokebokprisen for 2021. Pris kr 449,-.

 

Renegades – Born in the USA

Renegades – Born in the USA er skrevet av radarparet Barack Obama og Bruce Springsteen. Boken gir oss heltenes fascinerende historier, og er formet som en konversasjon dem imellom. De forteller om alt fra barndom, kjærlighet og tøffe tak og kamper for å oppnå sine drømmer. Boken gir oss et innblikk i livene til to menn som har reist seg fra en middelklassebakgrunn til å bli to av verdens mest mektigste innen musikk og politikk. Boken er rikt og fargerikt illustrert med fotografier og sangtekster. Pris kr 469,-.

 

 

Kroppen for voksne

Kroppen for voksne av Trond Viggo Torgersen. Endelig et gjensyn med Trond Viggos fortelling om kroppen. Hans klassiske barnebok Kroppen ble utgitt i 1983, mens denne boken er myntet på voksne. Torgersen skriver muntert og inspirerende om det å bli eldre. Alt fra grått hår, rynker og åreknuter til mer alvorlige lidelser som høyt blodtrykk og kreft. Boken inneholder morsomme illustrasjoner av Eldbjørg Ribe, og passer både unge og gamle voksne. Pris kr 399,-.

 

Lucias siste reise

Lucias siste reise – en roman av Vetle Lid Larsen

Dette er en roman som har fått strålende kritikker i flere aviser. Det er en kulturhistorisk eventyrfortelling som tar utgangspunkt i – og er inspirert av – historien om Sankta Lucia, som ble henrettet på Sicilia i år 304 e.Kr. Boken er en tidsreise gjennom europeisk historie frem til i dag, 763 år senere. En nordmann står i døren til Lucias gravkammer, og der starter en spennende historie om forsvinningen av Lucias kiste. Pris kr 399,-.

 

Den største julegaven

Den største julegaven av Joanna Bolouri er en ordentlig feel good-roman for kalde vinterkvelder, som garantert vil få deg i julestemning. Drøm deg bort i en romantisk historie om en liten gutts drøm om å gi sin mamma en ny kjæreste. Boken er både rørende og morsom, og anbefales på det sterkeste. Pris kr 249,-.

 

Sonja

 

Sonja – Samtaler med Dronningen av Alf van der Hagen er en rykende fersk bok, der Dronning Sonja deler minner fra sitt liv i åpenhjertige samtaler med forfatteren. I boken kan vi lese om alt fra Dronningens kunstinteresse til hennes opplevelser ved inntreden som Kronprinsesse i Det norske kongehuset. Personlige fotografier gir oss et spennende innblikk i Dronningens liv og hennes møter med mange kjente kunstnere, som Andy Warhol og Jacob Weidemann, men har også personlige fotografier fra hennes familieliv og turer i skog og mark. Pris kr 449,-.