Lam i sesong

Inviter familie og venner på norsk lam i høst

DEL PÅ FACEBOOK

Fårikål er veldig enkelt og godt, men lam byr på mange flere muligheter til å invitere familie og venner på noen gode og lange høstmiddager. I denne saken har vi plukket frem noen av våre favoritter og forklarer deg hvordan du tilbereder de.

 

– Det norske lammekjøttet er i en særklasse og bør være en sikker vinner til middagsselskapet i høst, sier en begeistret Emil Myrvang. Han er ferskvaresjef på Meny CC Vest, og befinner seg bak den store ferskvaredisken på CC Vest. Her kan han by på lår, bog, koteletter, ribbe, skank og fårikålblanding av bryst og nakke av lam.

Selv om fårikål er en av høstens store høydepunkter for Emil, ønsker han å vise at det er flere retter av lam som fortjener å være midtpunkt i høstens middagsselskaper med familie og venner.

Fårikål

Gjenåpningen av landet kom på et bra tidspunkt i forhold til årets fårikålsesong. Fårikål er enkelt å lage, og passer perfekt som middag til mange gjester. Hva du trenger og hvordan du lager det finner du her

Saftig lammelår med middelhavssmak

Hvem liker ikke å bli invitert i et selskap hvor helstekt lammelår står menyen. Velger du denne varianten lager denne middagen seg selv, mens du kan pynte bord eller ta deg en løpetur før gjestene kommer. Oppskrift og fremgangsmåte finner du her her

Surret lammestek med rosmarin og sopprisotto
Her lager vi lam med klassiske smaker som hvitløk og rosmarin, men gir det en italiensk vri med sopprisotto og høstens kantareller. Oppskrift og fremgangsmåte finner du her her

Lammecarré med sprø urteskorpe

Elsker du å stå på kjøkkenet og vil legge listen et par hakk høyere, er dette et alternativ som garantert vil imponere gjestene dine. Oppskrift og fremgangsmåte finner du her

Vil du være kreativ og finne på dine egne oppskrifter?

Vi har laget en guide til hvordan du tilbereder de ulike delene av lammet her