HERREMOTE

Vårmote for herre: Én uke med kun 5 plagg – Slik gjør du!

DEL PÅ FACEBOOK

På tide med en vårfornyelse av garderoben? Du trenger bare fem plagg for å ha antrekk til en hel uke! 

Denne tiden av året er perfekt for å ta et skikkelig tak i garderoben. Kvitt deg med alt du ikke har brukt det siste året, og alt som ikke “sparks joy” (ref. ryddeguru Marie Kondo.)

Det som er igjen er et godt utgangspunkt for en effektiv garderobe, og gir deg også en pekepinn til fargepaletten du trives best med.

En effektiv gardrobe påvirker både humøret og livet fordi:

 1. Du bruker mindre penger
 2. Det blir mindre rot
 3. Det er tidseffektivt

Følg disse tipsene og vips så har du en oversiktlig og ryddig garderobe.

 

5 tips til en effektiv garderobe:

 1. Rydd og gi bort – De fleste av oss har altfor mange plagg i skapet. Rydd unna det som ikke blir brukt og gi bort til veldedighet.
 2. Organiser – Heng plaggene kategorisk, så du enkelt kan se alt du har i skapet ved ett øyekast. Nå er det også enkelt å se hva du trenger for å gi garderoben en aldri så liten oppgradering for den nye sesongen. Du trenger kun et par gode nøkkelplagg for å fremstå ekstra velkledd.
 3. Velg fargepalett – Ta utgangspunkt i det du allerede har i skapet. Innen herremote er det mange sobre nyanser som komplimenterer hverandre godt, så paletten kan godt bestå av fem farger, i tillegg til nøytrale farger som svart og hvitt. Vi tok utgangspunkt i brunt, rosa,  og marineblått til vår uke med 5 plagg.
 4. Gå for kvalitet – Invester i gode stoffer, og materialer som varer. En semsket skinnjakke i en nøytral farge går for eksempel sjelden av moten, og matcher enkelt resten av garderoben.
 5. Riktig behandling – Sørg for å oppbevare plaggene riktig. Skinn bør ikke få direkte sollys, og bør få hvile annenhver dag. Tung strikk bør oppbevares liggende. Og du kan med fordel riste skjorten godt, og rette kragen, før den henges opp etter vask. Vær nøye med vaskeanvisningen, så varer plaggene mye lenger.

 

Nå er du klar for å gå på utfordringen; Én uke med kun 5 plagg!

Vi gikk for to underdeler og tre overdeler, derav en jakke. Siden alle plaggene i testen matcher, kan de brukes i alle mulige kombinasjoner. I en effektiv garderobe vil du har flere kombinasjonsmuligheter – men prinsippet er det samme. Resultatet blir mindre stress på morgenen færre bomkjøp, og en velkledd hverdag.

Lykke til!

 

Vi testet: Én uke med kun 5 plagg:

Disse plaggene har vi brukt:

 1. Rosa skjorte fra NN07/Cortado, 1300 kr.
 2. Hvite bukser med tilhørende skjerf fra Jacob Cohen/For Men,  6000,-
 3. Brun semsket jakke fra Human Scales/Volt, 3000 kr.
 4. Jeans fra Acne/Cortado, 1700 kr.
 5. T-skjorte fra These Glory Days/Volt, 399 kr.

5

MANDAG: T-skjorta er det perfekte mandagsplagget, med mindre kontoret opererer med #casualfriday – da får du spare den til slutten av uka.

 

6

TIRSDAG: Den hvite buksa er et må-ha for våren, og et plagg som er like enkelt å bruke som en svart bukse!

 

3

ONSDAG: Hvordan du styler skjorten er essensielt for uttrykket. Igjenkneppet med lange ermer gir et formelt preg, mens åpen knepping i halsen og opprullede ermer virker mer avslappet.

 

2

TORSDAG: Skjorta er et av de mest bruksvennlige plaggene i en herregarderobe – nettopp fordi den kan styles både åpen og lukket.

 

7

FREDAG: Her er nesten alle plaggene i testen i bruk. Ved å style antrekket lag-på-lag blir antrekket mer interessant og virker mer gjennomført. Det er også enkelt å få til med en effektiv garderobe.

 

4.0

LØRDAG: De to mest “dandy” plaggene i testen er den hvit buksa, og den rosa skjorten. Med et enkelt skjerf i halsen er lørdagslooken komplett.

 

1

SØNDAG: Et enkelt, avslappet og velkledd antrekk er perfekt på søndag. Denim er en soleklar søndagsfavoritt!