CC VEST

Her er 15 retter du kan sette på tapasbordet

DEL PÅ FACEBOOK

Tapas er en kombinasjon av mange små retter som egner seg ekstra godt å servere gjestene, enten du arrangerer et stort eller mindre selskap. I vår- og sommerhalvåret er det mange anledninger hvor tapas både er praktisk for deg og innbydende for sultne gjester.

Hos Meny på CC Vest kan du velge og vrake til tapasbordet blant delikatesser og kjente klassikere i ferskvaredisken. Om du ønsker å lage rettene selv, får du også alle de gode råvarene du trenger. Her får du tipsene til hva du kan sette på tapasbordet.

Pintxos

Pintxos er tradisjonell barmat i Spania, som du enkelt imponerer med på tapasbordet. Toppingen kan varieres i det uendelige, og du kan tilpasse mengden av toppingen etter smak.

Se oppskriften her.

Carpaccio av spekeskinke

Med tynne skiver av rått kjøtt eller rå fisk sammen med olivenolje, pinjekjerner og parmesan – er denne retten perfekt som innslag på sommerens tapasbord.

Se oppskriften her.

Grillspyd med kjøttboller

Kjøttboller er en stamgjest på tapasbordet, og på sommeren smaker de ekstra godt rett fra grillen.

Se oppskriften her.

Stekt chorizo med løk og epler

Chorizopølse er en naturlig del av spansk tapas, og her får du en frisk variant med løk og eple.

Se oppskriften her.

Hjemmelaget paella med skalldyr

Med denne retten får du smaken av sommer og Spania rett hjem til tapasbordet.

Se oppskriften her.

Gratinerte sjøkreps med ramsløksmør

Å tilberede sjøkreps går mye raskere enn du tror! Denne oppskriften kan også brukes på grillen.

Se oppskriften her.

Chilistekt halloumi

Den proteinrike osten halloumi, opprinnelig fra Kypros, egner seg svært godt til steking. Dette er en enkel og god oppskrift du gjør unna på under 20 minutter.

Se oppskriften her.

Lite ostefat med blåmuggost og chevre

Siden tapas består av mange retter, vil det ikke være like nødvendig med store porsjoner. Et ostefat er likevel alltid fint å ha med til tapasen, og her får du en mindre, men like smakfull variant.

Se oppskriften her.

Stekte padron peppers

Padron paprika egner seg like godt til kjøtt og fisk, som til ren snacks på tapasbordet.

Se oppskriften her.

Grønnsakspai med brokkoli og fetaost

Denne enkle vegetariske paien er knasende god alene, eller sammen med andre tapasretter.

Se oppskriften her.

Patatas bravas

Tapas stammer fra Spania, og patatas bravas er en av de mest populære og tradisjonelle tapasrettene. Denne potetretten med en spicy tomatsaus er en sikker vinner til tapasbordet.

Se oppskriften her.

Saltkokte poteter

Det finnes mange måter å servere poteter på, og her får du ekstra saftige, møre og smakfulle poteter til tapasen.

Se oppskriften her.

Enkel gresk salat

Når du serverer tapas, er det mange smaker som skal kombineres. En salat hjelper med å balansere de ulike smakene – og bringer farge til bordet.

Se oppskriften her.

Skivet squash med ristede valnøtter og fetaost

Denne retten går lynraskt å lage, og passer knasende godt å kombinere med resten av tapasbordet.

Se oppskriften her.

Rødbettartar med grillet chevre og sennepsvinagrette

En helt vegetarisk tartar for deg som vil prøve deg på noe ekstra spesielt til tapasen. Her får du spennende smaker og sommerfriske farger.

Se oppskriften her.

Ikke glem brød og dip

Tapasbordet er ikke komplett uten saftig brød, smakfull aioli eller annen dip og salsa. Hva med å prøve deg på en av disse oppskriftene?