Scirocco Hair

Frisørens 5 beste tips for høsthåret

DEL PÅ FACEBOOK

Merker du at manken har fått kjenne på litt for mye av både sol og saltvann etter sommeren? Fortvil ikke, i denne artikkelen har frisørene hos Scirocco på CC Vest samlet sine 5 beste tips for et sunt og frisk høsthår.

 

5 tips til et sunt, friskt og vakkert hår

 

Tips 1 – Klipp håret ditt og frisk opp fargen.

Når vi nå går inn i mørkere tider er det visse spor fra sommeren som kan være greit å bli kvitt. Sol og bading sliter på tuppene og fargen på håret. I høst er det kobbertonene som står i fokus, sammen med blankt, naturlig og sunt hår. Klipp derfor de vekk slitte tupper og ro ned de lyse tonene i håret som fort blir veldig unaturlige og blasse om høsten. Om du ikke ønsker å endre farge radikalt finnes det mange muligheter for å «tone» eller friske opp håret og med det få frem glansen. En glossing eller minicolor i salongen gjør underverker. Det er også muligheter for å leke seg med fargekurer man kan kjøpe med hjem.

Fargebalsam fra Maria Nila, 295,- for 300 ml.

 

Denne fargebalsamen vaskes ut gradvis. Merk at jo lysere hår du har, jo mer setter pigmentene seg. Her kan man velge om man «bare» vil friske opp hårfargen man har, eller leke seg med spreke farger.

Tips 2 – Ikke gå ut med vått hår.

Vått hår og kulde er ingen god kombinasjon. Samtidig som det kan knekke av og skade håret ditt, vil det også gjøre at du går og fryser resten av dagen. Ved bruk av en god varmebeskyttende spray eller krem, er det bedre for håret ditt å bli fønet tørt hjemme. Det finnes en varmebeskyttende for alle slags hårtilstander og typer, så om du er i tvil om hvilken som passer deg – ta turen innom salongen vår og vi vil veilede deg til rett produkt.

 

Noen av våre varmebeskyttende favoritter:

 

 1. «Trillinat» fra Sebastian er en varmebeskyttende for alle hårtyper. Den inneholder krystaller som gir en helt nydelig glans til håret. Pris: 385,- 
 2. «Acidic perfecting concentrate» fra Redken er en varmebeskyttende krem som gjenoppretter styrke, glans og god kambarhet til hår som er skadet av kjemisk behandling eller varme. Pris: 329,- 
 3. «Chronologiste thermique régénerant» fra Kérastase. Denne fønkremen gir mykt og mer håndterbart hår med mindre frizz. Passer alle hårtyper og inneholder hyaluronsyre og E-vitamin. Pris: 410,- 
 4. «Tsuki shape» fra Shu Uemura. Denne sprayen beskytter godt og gir lett hold i håret. Veldig fin for de med normalt til tynt – og veldig glatt- hår. Pris 390,-

Tips 3 – Sørg for å ha en sunn hodebunn

Høst betyr ofte ubalanse i hodebunnen. Dette skyldes store temperaturforskjeller inne, ute og ved bruk av lue.

 

Tips til en sunnere hodebunn

– Ikke vask håret ditt for ofte. Sliter du med fet hodebunn burde du vurdere en rensesjampo for en liten periode, eller en pre-sjampo. Har du dessverre fått hodebunnen din inn i en syklus hvor du må vaske det hver dag, prøv å bruke tørrsjampo for å «pushe» hårvasken med en dag eller to, og sørg for at du bruker en mild sjampo beregnet for de som vasker ofte.

– Bruk en rensesjampo én gang i uken. Dette gjelder alle. En rensesjampo sørger for å fjerne all ubalanse i hodebunnen, produktrester (spesielt menn burde tenke på dette ved bruk av paste, voks, osv.), og sørger for god oksygentilgang til hodebunnen.

– Vask håret riktig. Du skal bare sjamponere hodebunnen – ikke lengdene! Det er også viktig at du sjamponerer to ganger og avslutter med balsam i lengdene.

 1. Redken sin «Hair cleansing cream» (249,-) og «Scalp relief» (229,-) er store favoritter. «Cleansing cream» passer alle hårtyper og er et alt i ett rense-produkt. Den fjerner olje-oppbygging i hodebunnen samt alt av produktrester og annen forurensning utenfra. «Scalp relief» er en sjampo for de med flass og kan brukes daglig.

   

 2. Wella system professional «balance lotion» gir øyeblikkelig lindring til sensitiv og sår hodebunn. Dette er en leave-in som brukes på hodebunnen etter vask av håret. 
 3. «Chronologiste pré-cleanse régénerant» fra Kérastase renser i dybden samtidig som den tilfører fuktighet til hodebunnen. Den har en luksuriøs og tykk tekstur, og brukes sammen med den sjampoen og balsamen du har hjemme fra før. Massér godt inn i hodebunnen, følg opp med én runde sjampo før du avslutter med balsam. Gjør dette én gang i uken. Passer normalt til tørt hår. Pris: 340,- 4. Kms sin «Head remedy deep cleanse» rensesjampo er en sjampo som renser godt samtidig som den er mild nok til daglig bruk. Passer de med normal til fet hodebunn. Pris: 299,-

 

Tips 4 –  Bekjemp «frizz» og statisk hår med riktige produkter.

Høsten markerer anmarsjen av statisk hår og mye frizz. Det er viktig at du gir håret godt med fukt og «låser» det inn i håret så ikke omgivelsene trekker det ut igjen.
Hårolje er din beste venn. Bruk først i vått hår og følg deretter opp med mer i tørt hår om nødvendig.

 1. «Elixir Ultime l’huile originale» fra Kérastase har en miks av flere dyrebare oljer. Den gir næring, glans og kontrollerer frizz. Pris: 409,-

 

 1. Sebastian «dark oil» forsvinner dypt inn i håret og gir en utrolig glatthet. Denne virker nesten som en leave-in balsam, og er med på å gi god næring for å blant annet bekjempe frizz. Pris 376,-

 

 1. Shu Uemura «essence absolue nourishing Protective Hair oil», er en lettere olje for de med hår som fortere kan bli tungt og fett. Den er også super å blande inn i andre produkter man bruker til vanlig. Pris: 485,-

 

4.Kms «add power thickening spray» gir volum og fylde til håret samtidig som den gir en anti-statisk effekt, inneholder også varmebeskyttelse opp til 200°. Pris: 345,-

Tips 5 – Kur håret 1 gang i uka.

Det er viktig å la håret få næring som får tid til å trekke godt inn. Det finnes utallige fantastiske kurer på markedet, men for de som har en hektisk hverdag eller vet av erfaring at kuren ofte blir stående ubrukt i dusjen, kan en leave-in kur være tingen. Dette er blitt mye mer populært i det siste som har resultert i mer å velge i.

 

 

 1. K18 reparerer skadet hår forårsaket av kjemisk behandling eller varmeverktøy, permanent. Påføres etter sjampo og skal ikke vaskes ut. 
 2. Kérastase blond absolu cicanuit night serum for de med blekeskader etter bleking og stripebehandlinger. Den gir drastisk sterkere og næret hår, samt motvirker splittede tupper. 
 3. Shu Uemura essence absolue nourishing taming overnight serum er et pleiende og temmende nattserum for tørt hår. Beriket med rød camelliaolje fra Japan. Beskytter håret om natten og gjør håret mykt, glansfullt og lettere å gre ut. 
 4. Joico Defy Damage Sleepover Overnight Nourishing Treatment er en bindingsforsterker som virker mens du sover. Beskyttende lipider fungerer som et skjold mot skader, mens antioksidantrik moringafrøolje gir glans og mykhet. Kontinuerlig frigjøring av hybenolje, arginin og keratin styrker elastiske hårstrå.