NÆROMRÅDE

Fåbro Hage

DEL PÅ FACEBOOK

Fåbro, er den eldste bygningen på Lilleaker. Fåbro ble oppført i ca. 1750 av Christian Braunmann Tullin, den første industriherren på stedet.

Tullin brukte stedet som sitt private sommersted, og han hadde en stor eplehage rundt huset. Fabrikkeier Hans Mustad overtok eiendommen i 1875, og han brukte Fåbro sin privatbolig den første tiden. Senere ble den brukt til arbeiderboliger helt frem til 2004. Mustad Eiendom totalrehabiliterte Fåbro i 2007, og i dag sitter det leietakere både i villaen og i gårdsbygningen.

Denne våren og sommeren har Mustad Eiendom tilbakeført hagen rundt Fåbro Gård med epletrær, blomster og grønnsakshage. Fåbro Hage har blitt et flott grønn oase rett ved Lysakerelven, med mange benker til fri benyttelse og hagen er allerede i full blomst med både blomster og grønnsaker.

Hagen driftes i dag av Magnus Humle fra Gro Grønt, og de første avlingene er allerede høstet inn. Flere barnehager i området har fått komme innom hagen for å plante ut grønnsaker, og vi har et tett samarbeid med kokkelandslaget for å dyrke frem unike smaker. Dette er med andre ord en hage for alle, som vi håper både naboer, leietakere og besøkende vil få stor glede av.

Det kommer mer informasjon om aktiviteter på Fåbro Hage utover høsten.