Mote

Én uke med kun 5 plagg – Slik gjør du!

DEL PÅ FACEBOOK

Fikk du med deg #5itemschallenge? Det er lettere enn du tror å bygge en hel garderobe rundt bare noen få plagg. Sjekk hvordan vi gjorde det her. (Alle antrekkene finner du til slutt i artikkelen)

På tross av at kommoden for lengst er overfylt, og klærne i garderoben henger tett i tett, er dette noe de fleste kjenner seg igjen i;

– Jeg har ingenting å ha på meg!

Med litt system, færre plagg og smartere innkjøp kan du unngå fortvilende scenarioer på morgenkvisten, og dårlig samvittighet for den voksende kleshaugen på gulvet.

Drømmegarderoben er ikke langt unna!

 

Slik bygger du en smart garderobe

Ta utgangspunkt i et fargespekter du liker godt. Ofte trekkes vi mot farger innenfor samme palett og derfra kan du bygge et system der plaggene stort sett matcher hverandre. Kalde nyanser i grått og hvitt matcher feminine nyanser i rosa og lavendel, som vi har brukt i vårt eksempel.

Tips! Plaggene i nøytrale farger er de vi bruker mest. Grått, beige, hvitt og svart kan kombineres til det uendelige – og da skal det ikke mer til enn et fargeinnslag på vesken eller skoene for å sette standarden.

 

Ta utgangspunkt i basisplagg

Basisplagg er hjørnesteinen i garderoben – fellesnevneren er at plaggene er lette å bruke og lette kombinere, av god kvalitet.

Typiske basisplagg er jeans, trenchcoat, den lille sorte, skjorte og t-skjorte. Men det er ingenting i veien for å ta inn litt farger og mønster i din base – så lenge man er bevisst på paletten, og at alle overdelene fungerer sammen med underdelene.

Tips! Vurderer du å “downsize” garderoben, er en god skjorte et perfekt utgangspunkt, og god investering. Skjorta har mange stylingmuligheter. Varier hvordan du knyter og knepper, og om du ruller opp ermene eller ikke, dermed kan du veksle mellom et avslappet, lekent og formelt uttrykk.

 

5 plagg – antrekk til en hel uke

Dette er plaggene du trenger:

  • En svart jeans eller skinnbukse
  • En omslagskjole
  • En strikket genser
  • Et knelangt skjørt
  • En klassisk skjorte. Med enkle variasjoner får du helt forskjellige antrekk. Plaggene kan styles lag-på-lag eller enkeltvis, og tilpasses anledning. Tips! Med en god basisgarderobe kan du være oppfinnsom med kombinasjonene og kreativ med tilbehøret. Et enkelt sjal kan for eksempel brukes både som belte på jeansen, som detalj på vesken, eller i halsen for å å gjøre en vri på skjorta.

 

Dette er plaggene vi har brukt i saken:  

  1. Skjorte fra Julie Josephine, For Women, 1 800 kr.
  2. Kjole fra Nué Notes, For Women, 1 700 kr.
  3. Genser fra InWear, VIC, 899,95 kr.
  4. Skjørt fra Days Like This, 599 kr.
  5. Skinnbukser fra The Product, For Women, 6 000 kr.

 

IMG_3594

IMG_3617

MANDAG: Start uken med en enkel look. Skinnbukser kombinert med en skjorte er en klassisk look med litt edge – perfekt på kontoret.

 

IMG_3486

TIRSDAG: Strikk gir et avslappet uttrykk og toner ned det knelange mønstrede skjørtet. Velg en dus pastellnyanse og looken blir feminin og hverdagsfin.

 

IMG_3633

ONSDAG: Færre plagg skaper mer kreativitet. Bruk omslagskjolen som en kimono og tilfør hverdagsantrekket litt lekenhet.

 

IMG_3512

IMG_3506

TORSDAG: Møter på agendaen? Da er det fint å ta fram skjorta. Kombinert med et slangeskinnsmønstret skjørt blir looken alt annet enn kjedelig.

 

IMG_3743

FREDAG: Velg et antrekk som fungerer fra-dag-til-kveld. Da er du sikret en fin look på jobben som også passer til venninnetreffet utpå kvelden.

 

IMG_3688

IMG_3708 2

LØRDAG: Omslagskjolen er nydelig i seg selv, og er et perfekt alternativ til lørdagsdaten!

 

IMG_3546

SØNDAG: En stilsikker kombinasjon vi aldri går lei, perfekt til søndagslunsjen på kafé. Kombiner antrekket med grove boots for en kul søndagslook.