Anton Sport

Dette er verdens raskest voksende idrett

DEL PÅ FACEBOOK

Er du fortsatt litt usikker på hva padel er? Anton Sport på CC Vest hjelper deg på vei med en kort innføring, og gir deg informasjon om hvilket utstyr du trenger for å spille.

 

Som en av verdens raskest voksende idretter er det ikke rart at fler og fler nordmenn får øyene opp for denne sporten. Men hva er padel, spør du deg kanskje?

Padel er en sport som kombinerer action med moro og sosial interaksjon. Det passer spillere i alle aldre og ferdighetsnivåer, ettersom den er både rask og enkel å lære seg. De fleste spillere får kontroll på det grunnleggende innen den første halvtimen etter å ha spilt, slik at de kan nyte spillet.

Padel er ikke så dominert av styrke, teknikk og serve som tennis, og er derfor et mer ideelt spill for menn, kvinner og unge å konkurrere sammen i. En viktig ferdighet er spilleforståelse, ettersom poeng vinnes snarere ved strategi enn ved ren styrke og kraft.

 

Utstyr

Padelracket fås i tre fasonger, og skiller seg fra en squash- og tennisracket ved at den er mindre og uten strenger, som gir deg mer kontroll over racketen.

Rund form

Racket som er mer balanse i midten eller nærmere håndtaket, og dermed gir mer kontroll, men litt mindre fart på ballen. Racketen har større trefflate, og er et godt valg for nybegynnere. Zephyr UL er et alternativ vi anbefaler.

 

Diamant form

Racket med høyt balansepunkt, fremtung – som en diamant. Gir god fart, men også mindre kontroll, og passer generelt for de litt mer øvede og viderekommende spillerne. Delta Pro er et alternativ vi anbefaler.

 

Dråpe form

Litt mindre flate på toppen sammenlignet med diamant – en god kombinasjon av diamant og rund. Passer ofte litt mer avanserte amatører og konkurransespillere. Flash pro 2.0FlashEvo Sanyo er alternativer vi anbefaler.

Padelballer har samme størrelse som tennisballer, men er litt mykere.

Utstyret du trenger for å spille padel finner du hos Anton Sport på CC Vest.

 

Padelbag til å samle utstyret i finner du her.

 

Klær og sko

Sko: Det anbefales å bruke stabile sko med godt grep, som f.eks. en hallsko eller en ren padelsko.

Klær: Alt av treningstøy kan brukes til å spille padel. I mai kommer Bjørn Borg med egen kleskolleksjon for padel, som du vil finne i våre butikker og på nett.

 

Baner

Padel kan minne litt om både tennis og squash, da banen har vegger som i squash, men nett som i tennis. Det spilles i double-format eller singel-format. Det kan spilles både ute og inne, men i Norge er det flest innendørsbaner.