Backe i Grensen

5 tips til hyggelig borddekking

DEL PÅ FACEBOOK

Endelig kan vi samles og holde selskap igjen. Skal du invitere venner eller familie på middag i nærmeste fremtid? Her deler Backe i Grensen på CC Vest de beste tipsene for et hyggelig selskapsbord.

5 tips til borddekking
Alle produktene som er avbildet i denne artikkelen finner du hos Backe i Grensen på CC Vest.

 

1. Bruk fantasien
Å invitere til selskap er gøy! Når man skal dekke bordet er alt lov, her er det bare fantasien som setter begrensninger.

Leverandør: Serax Servise: Feast by Ottolenghi

 

2. Tilpass 
Det viktigste for et vellykket selskap er at stemningen er god og at gjestene trives. Det er viktig at borddekkingen er tilpasset hva slags selskap man holder. Man lar for eksempel sølvbestikket ligge om man inviterer til en avslappet pizzakveld, eller det er noen ganger det passer seg bedre å dekke med masse farger og la bordet bugne, mens andre ganger er det fint å holde dekkingen enkel og harmonisk. Ta utgangspunkt i formålet med selskapet og stemningen du ønsker å legge til grunne for.

Leverandør: Pagina Servise: Melk

 

3. Personlighet
Tør å vise din personlighet når du inviterer til selskap. Det er fint å balansere og ha en rød tråd med farger, blomster, ulike kombinasjoner av materialer og en blanding av gammelt og nytt.

Leverandør: Royal Copenhagen, Servise: Blå Elements, Blå Blomst, Blueline. Leverandør: Spode, servise: Blue Italian. Styling&foto: @seashellsandchandelier

 

4. Blomster og planter
Friske blomster eller planter tilfører alltid det lille ekstra til borddekkingen. Dette skaper en frisk følelse. Du kan for eksempel dekke på med flere små, eller velge å ha større som et midtpunkt på bordet.

Blomster skaper en frisk følelse til bordet.

 

5. Belysning
Belysningen i rommet er viktig for en harmonisk atmosfære, og levende lys utgjør en stor forskjell. Levende lys passer også helt perfekt til hyggelige høstmiddager, nå som det begynner å bli mørkere ute.

Levende lys skapet en lun stemning på mørke høstkvelder.

 

Med disse tipsene fra Backe i Grensen på CC Vest er det bare å sette på favorittmusikken og kose deg med å pynte bordet, før du skal dele en hyggelig kveld med latter og gode samtaler rundt bordet med noen du er glad i.

RELATERTE BUTIKKER

Backe i Grensen