CC Vest

Mest gavmilde på CC Vest: Her gir kundene mest

DEL PÅ FACEBOOK

Ingen bidrar med mer pant til Pantelotteriet enn kundene på CC Vest i Oslo. I 2018 kom det inn hele 405 914 kroner herfra. – Jeg er glad jeg kan støtte, sier kunde Erling Krohn ved panteautomaten.

Erling har med seg en stor pose med pant denne gangen, og som vanlig trykker han på Røde Kors-knappen.

 

For å støtte
–  Jeg panter flere ganger i uka, og deltar som regel i Pantelotteriet. Jeg har til og med vunnet noen ganger, forteller han.
Men han trykker på Røde Kors-knappen først og fremst for å støtte.
– Røde Kors gjør en veldig god jobb, så det er fint å kunne bidra. Så det er ikke for spenningens skyld jeg gjør dette, sier Erling.
Assisterende butikksjef Christian Østby Helverschou på Meny CC Vest er glad for å høre om de gavmilde kundene.
– Det er tydelig at kundene våre synes at det er både en enkel og spennende måte å støtte Røde Kors på, sier han

 

Til stede i byen
Når kunder som på Meny på CC Vest bidrar mye i Oslo, betyr det også at Røde Kors i Oslo får store bidrag fra Pantelotteriet. I 2018 var beløpet på utrolige 3,9 millioner kroner. Det gleder Per Anders Langerød , leder for kommunikasjons- og samfunnsavdelingen i Oslo Røde Kors.
– Dette er helt fantastisk. Disse midlene hadde vi ikke hatt fått inn på noen annen måte, og takket være pengene som kommer inn via Pantelotteriet kan Oslo Røde Kors være til stede for de som trenger oss her i byen, sier Per Anders.
– Vi kan blant annet kurse enda flere frivillige besøksvenner, slik at de som sitter alene kan få besøk. Vi kan også fortsette å ha lavterskeltilbud for ungdom i Oslo. De fire ressurssentrene våre er viktige møteplasser og pusterom for ungdom. Det ligger mye godt forebyggende arbeid i å ha et åpent sted med trygge voksne til stede der ungdom kan være med jevnaldrende uten at det skal handle om prestasjon, sier han.

På landsbasis fikk Røde Kors inn utrolige 50 millioner kroner fra Pantelotteriet i 2018, en kraftig økning fra 37 millioner året før.

 

pant-1-bilde
BEST I LANDET: Christian Østby Helverschou på Meny, Per Anders Langerød i Oslo Røde Kors og Meny-kunde Erling Krohn gleder seg over rekordbeløp fra kundene på Meny CC Vest. (Foto: Katrine Lunke)

pant-2-bilde
GRATULERER: Christian Østby Helverschou på Meny CC Vest har Norges mest gavmilde kunder. Det setter Per Anders Langerød i Oslo Røde Kors stor pris på. (Foto: Katrine Lunke)