Gjør hagen klar til våren

Utemarked med Mester Grønn

DEL PÅ FACEBOOK

Torsdag 20. april åpner Mester Grønn sitt flotte utemarked på CC Vest.

Utemarked finner du på parkeringsplassen ved Espresso House.

Åpningstider fra 20 april til 1.juli:
Mandag til fredag kl. 09-21
Lørdager 09-19
Søndager og helligdager 12 -17

Vi tok en prat med butikkleder Chi om hvordan du kan få den aller vakreste hagen denne sesongen.

Hva er det viktigste å tenke på når man gjør hagen klar for våren?

Planlegging er viktig. Når du planlegger hva du skal gjøre i hagen får du et godt utgangspunkt, og da er det bare å sette i gang. En annen ting som er viktig er å rydde. Bli kvitt rusk og rask som sand og grus, og andre rester fra vinteren så fort det lar seg gjøre. Vask terrassen, vask potter du skal plante i, se over hageredskaper, og kjøp nytt hvis du trenger. Det er også tiden for å begynne å beskjære busker, hekker og trær, unntatt de vårblomstrende hekkene.

 

Hvilke blomster bør man velge først? Er det noen som tåler mer enn andre med tanke på kalde netter og lignende?

Viola, løkblomster, tusenfryd, julerose og vårlyng er noen tøffinger og tåler noen kuldegrader. Plant gjerne i krukker og sett ut, det blir alltid veldig fint.

 

Finnes det noen trender på ­hagefronten denne sesongen?

Stemningen som gir en følelse av Middel­havets sommerlige atmosfære er en av trendene Mester Grønn har satset på i vår og sommer. Vi får en rekke produkter fra Italia som gjør det enkelt for deg å gjenskape denne følelsen hjemme. Planter som oliventrær, lavendel, hortensia, terrassevarmer, prydgress, fikentre, eukalyptustre, margeritt og riddersporer gjør susen – for å nevne noen.

 

Hva er dine tips til en velpleid hage?

Planlegging og plassering er viktig for å få en velpleid hage. Hva du vil plante og hvor du vil plante er viktig å tenke over slik at du kjøper riktige blomster som passer til vekstforholdene. Å velge planter som tåler litt mer tørke enn andre kan være smart, særlig om du vet at du er typen som vil glemme å vanne. Et tips er å satse på krukker og store potter. Det er lettere å lykkes med få og store potter med blomster, enn mange små. Mye jord er bedre for planter å vokse i, og jorden holder ­bedre på fuktigheten. På den måten ­slipper man også å vanne så ofte. Våre fiberclaypotter er lette potter laget av leire og plastkompositt. De ligner betong, men er mye lettere. Vi har et bredt utvalg av disse pottene i forskjellige størrelser og former. De har hull i bunn, så vannet dreneres ut. Disse er det verdt å sjekke ut.

 

Hvordan får du blomstene og hagen generelt til å trives best mulig?

Du kommer langt med god blomsterjord, gjødsel og vann. Bland én sekk med kugjødselkompost med tre sekker blomsterjord. Da har jorda næring som frigjøres i hele vekstsesongen. I tillegg bør du bruke flytende blomster­næring. Alle blomster og planter trenger mat for å vokse seg store og sterke. Det er viktig at du gjødsler lite, men ofte gjennom hele sesongen. Gjødsel gjør plantene mer motstandsdyktige mot sykdom og skadedyr. Med jevnlig gjødsling vil plantene også bli bedre rustet til en lang og mørk vinter. Vi har næring til ulike sorter blomster og planter hos oss på Mester Grønn. Har du sommerblomster i krukker er det lurt å bruke langtidsvirkende gjødsel, da trenger du ikke å gjødsle så ofte.

 

Tips: Ved å knipe av gamle og visne blomster, fremmer du ny blomstring!

 

Dette trenger du: 

Beplantningssett fra Clas Ohlson, kr 49,90.

 

Beplantningssett fra Clas Ohlson, kr 49,90.

 

 

 

 

Grensaks fra Cocraft, Clas Ohlson, kr 259.

clasohlson792.jpg

 

 

Arbeidshansker fra Tegera, Clas Ohlson, kr 29,90.

clasohlson8762.jpg

 

Beskjæringssaks fra Ironside Garden, Jernia, kr 79,50.

Beskjæringssaks fra Ironside Garden, Jernia, kr 79, 50.

 

 

Stemor/Viola, Mester Grønn, kr 100 for 5 stk.

Stemor/Viola Mester Grønn

 

Flytende surjordsnæring, Mester Grønn, kr 35.

CCVest1702_1080x1080-3.jpg

 

 

Hagenellik, Mester Grønn, kr 90.

CCVest1702_1080x1080-4.jpg