Hår og makeup

Disse produktene redder deg i sommer!

DEL PÅ FACEBOOK

Sol og sommer er som balsam for sjelen. Men sterk sol og klor- og saltvann kan gi både tørr hud og slitt hår. Her er rådene, og produktene, som hjelper deg i solen.

Det kreves en liten jobb i forkant av sommersesongen når både kropp og hår møter sola for første gang etter en lang vinter. Litt prepp i forkant i form av skrubb, hårfjerning og kanskje litt selvbruning, gjør underverker for en gusten hud. Dessuten vil en mild skrubb som brukes et par ganger i uka i løpet av sommeren, gjøre at brunfargen din blir jevnere og holder lenger.

Tips: Jevnlig skrubbing med tørrbørste har god effekt på blodsirkulasjonen og kan virke drenerende på lymfene. Dessuten kan jevnlig skrubbing ha god effekt mot cellulitter.Hud_2

Flash Bronzer Self-Tanning Gel Body fra Lancôme, Fredrik & Louisa, kr 340.
Frisk og silkemyk gelé som er lett å påføre og gir en intens og gyllen glød på kroppen.

Almond Milk Concentrate, L’Occitane, kr 449.
Ønsker du deg fast og smidig hud med vakker glød? Almond Milk Concentrate er en mirakelkur på flaske som smelter lynraskt inn i huden.

Body Yogurts Mango, The Body Shop, kr 179.
Denne lette kroppskremen gir intensiv fuktighet i opp til 48 timer. Den trekker superraskt inn i huden og er perfekt for sommervarmen.

Almond Shower Scrub, L’Occitane, kr 179.
Kroppsskrubben Almond Shower Scrub er beriket med mandelolje og knust mandelskall som skånsomt renser og eksfolierer huden, og fjerner døde hudceller. Huden føles myk og klar til å absorbere alle godene fra kroppskremen din. Skrubben etterlater en delikat og mild duft av mandeltreblomster på huden.

Brun uten sol
Går du skjørt- og shortssesongen i møte og er stresset over bleike bein, er en selvbruner din beste venn. Det finnes mange alternativer med forskjellige konsistenser og fargenyanser, og de fleste merker fører et selvbruningsprodukt. Velg mellom spray, krem, mousse eller gelé, og husk at det finnes produkter som gjør deg gradvis brun eller umiddelbart brun- velg det produktet som passer best for deg.

Det finnes også selvbruningsprodukter som kan vaskes av. Det kan være perfekt hvis du skal på en fest og har dårlig tid, eller bare ønsker deg brune bein i en fei.

Dessuten kan selvbruningsprodukter brukes hele året, også om sommeren, og er perfekte for deg som ikke orker å ligge og sole deg, eller for deg som ikke får så lett fargeHud_1

Fresh Moisturising Mist, L’Occitane, kr 119.
En fuktighetsgivende mist som frisker opp, hydrerer og kvikker opp huden – bruk den når og hvor som helst. Den tilfører fuktighet og gir ansiktet en oppfriskning, enten du er på stranden, i byen eller på reise.

Moisture Surge Overnight Mask fra Clinique, Fredrik & Louisa, kr 365.
Våkn opp til en myk og deilig gjennomfuktet hud, klar for en ny dag. Denne masken beroliger huden og gir den en optimal fuktbalanse.

Moisture Surge Overnight Mask fra Clinique, Fredrik & Louisa, kr 365.
Våkn opp til en myk og deilig gjennomfuktet hud, klar for en ny dag. Denne masken beroliger huden og gir den en optimal fuktbalanse.

Drops of Sun Holiday Glow Creator, The Body Shop, kr 259.
Dette er et must have i toalettmappen i sommer. Denne kan du bruke alene, i foundation eller i dagkremen din for en glødende solkysset hud. Den kan dessuten brukes på alle hudtyper.

Håret trenger også ekstra kjærlighet
Sol, sommer, strand og saltvann er ikke det beste for håret ditt, uansett hvor mye du elsker saltvannshår og strandfrisyrer.
Du merker det fort på hårfargen når sola tar, og selv om noen av oss gjerne vil ha lysere hår, bør det likevel beskyttes mot de skadelige strålene.

Det er fort gjort å bli solbrent i hodebunnen, og særlig de med tynt, nordisk hår. Smør deg derfor alltid med solkrem i hårskillet, og ikke glem ørene. Det er best å bruke en solkrem-spray, eller en hårkur med høy faktor kan også brukes.

En trendy stråhatt eller en cap fungerer godt, og du vil få mer skygge til ansiktet.

Husk at det finnes spesialprodukter til sommerhåret. Hos frisøren din kan du få hjelp til å velge de riktige produktene. Det er smart å bruke en rensesjampo med jevne mellomrom, spesielt hvis du har blondt hår da klorvann kan gi en grønnaktig farge de færreste vil ha. Det er viktig at hår og hodebunn blir helt rent. På den måten holder du håret sunt og friskt og produktene får bedre effekt.
En skikkelig god fuktighetskur er en god investering. Dessuten har hårolje gode egenskaper for soltørt hår. En hårkur, et par ganger i uken, vil gjøre tørt og uregjerlig hår til mykt og glansfullt.

Tips: Har du funnet en sjampo og balsam du liker godt, kan det være lurt å sjekke om det finnes en fuktighetskur i samme serie, da produktserier virker ekstra godt sammen.

Haar
System Professional Solar Sun Oil fra Wella, Scirocco, kr 489.
Mykgjørende olje som kan brukes i både tørt og vått hår. Oljen pleier og beskytter solskadet hår
System Professional Solar Hydro Repair Conditioner, fra Wella, Scirocco, kr 329.
Mykgjørende balsam som pleier solskadet hår og etterlater det blankt og glansfullt.

System Professional Solar Hair and Body Shampoo, fra Wella, Scirocco, kr 229.
Mykgjørende sjampo som pleier solskadet hår, fjerner solkrem og saltvann og klor, og gjør det blankt og fint.

Aromachologie Repairing Shampoo, L’Occitane, kr 189.
Perfekt for tørt og skadet hår. Sammen gir ylang-ylang, appelsin, lavendel, geranium og kvann en enestående duft som gir ro og avslapning

Aromachologie Repairing Conditioner, L’Occitane, kr 189.
Med denne balsamen transformeres håret ditt fra tørt og skadet til sterkt og glansfullt.
Haar_Hair_mask

 

Banana Hair Mask, The Body Shop, kr 229.
Denne intensive og fuktighetsgivende hårkuren vil gjøre underverker for håret ditt om sommeren. Sol og bading kan påvirke håret, men dersom du bruker en god hårkur regelmessig, vil håret få all den fuktigheten det trenger.