Bøker

Bøkene du kommer til å elske i sommer

DEL PÅ FACEBOOK

Vi tok en prat med Christine hos Tanum på CC Vest. Her er bøkene du bør lese i sommer, ifølge eksperten.

 

Nord«Nørd» av Mina Lystad (Aschehoug)
Gjenkjennelig om skole, vennskap, forelskelse og sosiale medier. Hvordan skal du bevare din egen identitet når livet foregår mer og mer på nettet? For barn som likte «Lars er LOL». Passer best for aldersgruppen 9-12 år.

Direkte_Rodt«Jimmy Parkas Direkte rødt» av André Vaaler (Cappelen Damm)
Når du heller ville vært borte på løkka med ball, men må lese en bok i sommer er det denne du skal ha. Her er det avanserte finter og lissepasninger som står i fokus. Med et bakteppe av livets utfordringer blir denne boken garantert manges favoritt! Passer best for aldergruppen 10-14 år.

Gjenferdets_Stemme

«Gjenferdets stemme» av Johan Rundberg (Mangschou)
Med en mamma som er Sveriges største skuespillerinne og sommerferien foran seg dras Sebastian med på filminnspilling på et gammelt, forlatt hotell. Det viser seg fort at det kanskje er forlatt med god grunn. Eller? Passer best for aldersgruppen 9 – 12 år.

 

Killerinnstinkt

«Killerinstinkt» av Thomas Enger (Kagge)
Årets vinner av Uprisen! Hvor godt kjenner du menneskene du omgir deg med? Når nettet snører seg rundt deg, hvem kan du stole på? En liten bygd, masse rykter og en hovedperson tiltalt for drap. Strålende! Passer best for aldersgruppen 12-16 år.

 

Jaget«Jaget» av Eystein Hanssen (Cappelen Damm)
En nervepirrende thriller fra Oslo. Når terror rammer hovedstaden blir det en intens kamp mot klokken. Du legger ikke fra deg denne før du er ferdig!

 

Du_er_saa_lys«Du er så lys» av Tore Renberg (Oktober)
Tore Renberg leverer her en vakker fortelling som samtidig har en svært overraskende og spennende handling. En bok om familie, fordommer og naboskap. Om voksenes bekymringer for sine barn – og mye mer.

 

Det_store_sviket«Det store sviket» av B.A. Paris (Gyldendal)
En spennende, lettlest sommerkrim til å ha med seg på stranden.  Frykt, dårlig samvittighet og uro preger hovedpersonens tilværelse etter å ha stukket av fra et ulykkessted. En psykologisk thriller som gjør at du vil holde øyne og ører åpne når du skal legge deg om kvelden…

 

Tanter_Ulrikkes_vei«Tante Ulrikkes vei» av Zeshan Shakar (Gyldendal)
En kritikerrost og prisvinnende debut som kan leses både av ungdom og voksne. Dette er en ærlig og gripende roman om to innvandrergutter som voksner opp på Stovner i Oslo. Boka gir oss et innblikk i hovedpersonenes svært ulike familier og deres møte med fordommer og integrering. Språket i boka, som i stor grad er preget av slanguttrykk, gjør boka til en unik litterær opplevelse.

 

Grensen«Grensen» av Erika Fatland (Kagge)
Hvordan er det å være naboland til Russland? En tøff dame har tatt turen langs hele Russlands grense og hun har en fantastisk historie å fortelle! En spennende og aktuell bok om vår store nabo i øst, så vel som verden vi lever i.

 

Jomsviking«Jomsviking» av Bjørn Andreas Bull-Hansen (Gyldendal)
En dyktig utført historisk roman satt til året 993. Vi følger en gutt som ser sin far bli drept før han selv blir bortført som trell. Og som siden må ta et oppgjør med kongsmakt og tyranni. Dette er første boken i en serie, og passer spesielt godt for fans av tv-serien «Vikings».